Gravel Adventure Weekend med Yolo Velo!

You are currently viewing Gravel Adventure Weekend med Yolo Velo!
 • Post category:Event

Under helgen 12-13 juni siktar vi på att köra två dagar härlig gravel med utgångspunkt Halens Camping & Stugby i västra Blekinge https://goo.gl/maps/Ai6BpqU4SSifk58V7

Utöver själva cyklingen avser vi även att äta och dricka gott, kanske ta ett dopp eller två, samlas kring elden samt umgås och må bra i största allmänhet! (Självfallet på ett corona-säkert sätt med hänsyn tagen till de restriktioner som kommer att gälla vid de aktuella datumen.) Max 20 platser.

Cyklingen
På lördag kör vi norröver och man kan välja bland härliga turer på 150km, 115km eller 85km. På söndag kör vi en runda på ca. 75km söderut, över Ryssberget till Sölvesborg, och sedan tillbaka mot Halen. (Eller så kan man köra någon av de andra sträckorna förstås.)

 • Alla turer kommer att skickas via email som gpx-filer så att man kan köra i eget tempo. En kort beskrivning av varje tur kommer att finnas tillgänglig.
 • Vi har följebilar med plats för cyklar och kan plocka upp/hjälpa cyklister som av någon anledning måste bryta en körning eller behöver mekhjälp.

Boende
Bor gör vi på det trevliga vandrarhemmet vid Halens Camping. Det är ett enklare boende, men med alla önskvärda faciliteter såsom dusch, toalett, kök, samlingssal, lounge, diverse uteplatser och en stor veranda med utsikt över sjön Halen i vackra Halens Naturreservat.

I priset ingår:

 • Del i dubbelrum med egen säng samt tillgång till alla faciliteter på vandrarhemmet. (Rummen är en blandning av 2-bädds och 4-bädds, men vi kommer att ha max. 2 personer/rum oavsett, såvida det inte är en familj med barn. Egna sängkläder medtages eller så kan man hyra på plats för 100kr/säng.)
 • Vi kommer att tillhandahålla handsprit och även munskydd för dem som vill använda dessa inomhus. Vandrarhemmet har också infört förstärkta städrutiner med extra desinficering etc. Men vi hoppas såklart på bra väder så att vi kan utnyttja alla trevliga uteplatser så mycket som möjligt!

Måltider
Med tanke på pandemin så har vi valt att minimera måltider som innebär samling i lokaler, där vi eventuellt också kan stöta på andra sällskap/grupper. Med andra ord siktar vi dels på att vara så mycket som möjligt utomhus samt att minimera trängsel inomhus.

I priset ingår:

 • Lunch och energitillskott under lördagens tur.
 • Mellanmål med dryck vid målgång på lördag eftermiddag.
 • BBQ-middag med dryck på lördag kväll.
 • Frukost på söndag morgon samt energitillskott inför turen.

(Vegetariska alternativ finns för alla måltider, meddela oss i samband med bokning. Egen alkoholhaltig dryck kan också medtagas och förtäras på vandrarhemmets område för de som önskar.)

Övrig logistik

 • Parkering för bilar finns på plats.
 • Vi har tillgång till cykeltvätt och vi tillhandahåller även mekställ och verktyg ifall någon vill/behöver meka mellan körningarna.
 • Rena cyklar kan förvaras inne på vandrarhemmet, det finns gott om plats för detta.
 • Efter körningen på söndag finns det möjlighet för dusch för de som önskar (men vi siktar väl ändå på ett dopp?!)

Program (cirkatider)
Lördag
10.00              Samling vid Halens Camping & Stugby.
10.15              Genomgång före körning.
10.30              Vi rullar ut på äventyr! (Lunch och energitillskott serveras längs rutten.)
16.00-19.00    Målgång, mellanmål, incheckning & relax!
19.00-?!?      Grillkväll med skönt häng!

Söndag
08.30       Frukost.
10.00       Utcheckning.
10.30       Vi rullar ut på nya äventyr! (Egen lunch. Vi tipsar om alternativ.)
15.30       Åter Halen och farväl!

Pris & bokning
Pris: 1700kr/person

Bokning: Görs genom att fylla i kontaktformuläret nedan:

https://yolovelo.com/contact/

Var vänlig ange följande:

 • Fullständigt namn (på samtliga deltagare)
 • Email
 • Telefonnummer
 • Hur många personer bokningen gäller
 • Om ni vill ha vegetariska måltider
 • Om ni vill hyra sängkläder

Vi skickar sedan en bokningsbekräftelse med betalningsinstruktioner (faktura) till er.

Bokningen är bindande. Full återbetalning av erlagd avgift sker endast vid skada/sjukdom med läkarintyg, eller om det är vi som måste ställa in av någon anledning.
OBS! Den ordinarie avboknings- och återbetalningspolicyn som gäller vid våra övriga resor gäller alltså INTE för detta event.

Covid-19
Vi hoppas och tror att vi kan genomföra helgen som planerat och samtidigt följa de rekommendationer och eventuella restriktioner som FHM anger vid den aktuella tidpunkten. Om vi bedömer att restriktionerna av någon anledning hindrar oss från att genomföra evenemanget på ett säkert sätt så förbehåller vi oss rätten att ställa in. I sådant fall återbetalas hela den erlagda summan.

Frågor
Om det är något vi missat i denna info eller om ni har andra frågor/funderingar så är ni varmt välkomna att kontakta oss på:

E: info@yolovelo.com
M: 0731433884

Med grusiga hälsningar,

Attila & Yolo Velo Teamet